Скръбна вест съобщиха от Софийската адвокатска колегия. Починала е един от

...
Скръбна вест съобщиха от Софийската адвокатска колегия. Починала е един от
Коментари Харесай

Отиде си един от най-известните адвокати по наказателни дела - Ваня Траянова

Скръбна новина оповестиха от Софийската адвокатска гилдия. Починала е един от най-известните юристи по наказателни каузи - Ваня Траянова. Тя е била защитничка на Антон Петров-Хамстера по делото " Октопод ", на Валентин Янев-Бореца от бандата на " Килърите ", както и юрист в редица знакови каузи, като процеса КТБ. 

Ваня Траянова приключва Юридическия факултет на Софийския университет през 1984 година Професионалният й опит стартира в системата на Главно следствено ръководство на Министерство на вътрешните работи. Работила е като следовател в 10-то районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, Следствения отдел на София град-отдел " Тежки закононарушения против личността ", в Столична дирекция на вътрешните работи, както и в Отдел 2-ри на Националната следствена работа.

Била е част от профилираната група от следователи и прокурори с началник заместител основния прокурор Милко Дойчев за следствие на закононарушения по каузи с номера от 1 до 4 по разказа на Главна прокуратура, формирани през 1990 година

В Столична дирекция на вътрешните работи е заемала длъжността Началник бранш " Пресцентър и връзки с обществеността "

Напуска правосъдната система като старши следовател - заместител шеф Отдел 2-ри на Националната следствена работа през ноември 1992 година

" Член на Софийска адвокатска гилдия от 1993 година, в дългогодишната си всеотдайна работа като юрист Ваня Траянова е помогнала на стотици хора и е въодушевила доста сътрудници в сложната задача да бъдат юристи. 

През 2020 година е определена за втори следващ мандат за член на Софийски адвокатски съвет, в работата на който внасяше освен професионализъм, а и мъдрост, човещина и доброта.

Признание за нейния професионализъм и отдаденост на адвокатската специалност беше избирането й единствено преди два месеца за Председател на Центъра за образование на юристи.

Няма думи, които да изразят нашата болежка и тъга от загубата на Човек с огромно сърце и необятна душа като Ваня. Възможността да познаваме Ваня ни разреши да разберем какво значи да приемеш всички в сърцето си и в фамилията си, да си отидеш, само че да продължиш да живееш във всички хора, на които си оказал помощ като юрист и като Човек ", пишат сътрудниците й.

Опелото ще се състои на 28 декември от 14 ч. в храм " Света Неделя ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР